7 Ekim 2012

sword art online s01e14:

Sekai no Shūen

--- spoiler ---

.izlediğim en iyi anime bölümüydü. adamlar aştı kendilerini, üstelik oyunun bitişini bu sezon olmaz diye düşünmekten dolayı büyük bir şaşkınlık yarattı pezevenkler. böylesi de olamaz. bizim orduların komutanı oyunu tasarlayan elemanmış ve yüzüncü boss imiş, kirito olayı çakallıyor en son canavarı yenmelerinden sonra.

.ani bir saldırı yapıyor ve ölümsüzlük özelliği olduğunu görüyorlar elemanın. bu durumda da olayları bir bir açıklıyor. herkesi felç ediyor ve kirito ile kazanırsan herkesi bırakırım dövüşüne girişiyorlar. yine umut ettiriyorlar, yener bu oğlan bunu falan diye ama yeniliyor.

.ahanda o sırada felçten kurtulan asuna kılıncın önüne atlıyor ve ölüyor. yok artık ne oluyoruz derken, göz yaşları eşliğinde kayboluyor asuna. kiritonun asunanın kılıncını alıp yitik dövüşçü olarak son vuruşları ve oyunu yapan elemanın pek de uzatmadan kılıncı saplaması ile...

.kirito da ölüyor ama ne ölüm, ölüme direniyor bizim oğlan. nolamaz nayır derken ölmeden önce kılıncı saplıyor oyunun yaratıcısına ve oyun bitiyor.

.sonraki görüntü de göklerde, altlarında her şey siliniyor. tüm oyun bitiyor. bunlar birbirlerine veda ediyor. yaratıcı bıdı bıdı yapıyor falan. göz yaşları sel oluyor. öte dünyaya geçeceklerini düşünür iken, hastane odasında uzamış saçları ile uyanıyor kirito.

.adamlar yapmış arkadaş, her şeyi dozunda böyle etkili karışık bir anime de olmaz. izlediğim en iyi anime kesinlikle. sonraki bölüm geri dönüş diyorlar, bu seviyeden nasıl devam ettirebilirler bilemedim. asunaya ne oldu onu göremedik. oyunda ölenler gerçek hayatta ölmemiş gibi gösterdiler ama bakalım nedir ne değildir...

--- spoiler ---