12 Ekim 2012

arrow s01e01:

Pilot

her türlü süper kahramanlı dizi izlenir arkadaşım. smallville'de yan karakterin asıl karakter olduğu bir dizi. gençlik dizisi kıvamında değil. hafiften batman kıvamında bir şekil yapmışlar. hikayeler ya da en azından durumlar çok benzer. tipler hoş, hatunlar hoş. bu şekilde götürürler ise izlenir ama standart bir süper kahraman dizisi gibi başlattılar bakalım. daha iyi bir şeyler yaparlarsa daha iyi, açılış puanı da çok abartı geldi bana.

--- spoiler ---

.okçu kardeşin hikayesi zaten üç aşağı beş yukarı biliniyor idi. adaya düşüyor orada yakın dövüş sanatı, okçuluk eğitimi alıyor hehe. lan nasıl öğreniyor diye sorarsak birileri öğretiyordu sanki smallville'den neyse işte oraları açıklarlar belki.

.adadan önce hovarda zengin piçi, döndünden sonra ise adaletin savunucusu. şehrin koruyucu meleği, iyilerin yanında kötülerin karşısında bir eleman. kurşundan kaçan adamlara dalan bir tip. hem de bol baklavalı. puanı baklavaların artırdığını düşünüorum hehe.

.klasik bir en iyi arkadaş, bir eski sevgili, bir kız kardeş falan var. kötü anneyi de unutmayalım. ha tabi onunla evlenmiş bir tip de hazır. öfekli intikam dolu bir polis memuru baba da var. tüm karakterler tamam yani.

.ilk iş, eski sevgilisinin uğraştığı kötü adamı alt etmek oldu. alt etmek derken paralarını alıp fakirlere dağıtıyor. robin hood'luk da var tabi onu saymazsak olmaz. her şeyden biraz. aksiyon güzel, geçişler güzel, anlatım fena değil. izlenir yani. (süper kahraman olarak ne olsa izlerdim o ayrı hehe, pek sevdiğim süper kahramanlardan sayılmaz arrow orası da ayrı)

--- spoiler ---