3 Eylül 2012

Richard Hammond's Invisible Worlds e01:

Speed Limits

time warp mıydı neydi, onun gibi bir bölüm ile başladı. daha sonra daha acayip şeyler gösterir mi bilmiyorum ama öyle çok şaşırtıcı mevzular yok idi. bir kere zaten yavaş çekim olarak saniyede 100 kare civarında takılıyorlar. 10 bin kareye de geçiyorlar ama çok az mevzuda yapıyorlar bunu. yıl olmuş 2010 yapımı, insan daha farklı acayip şeyler bekliyor. sunucu eleman da az bayacak gibi, kimdir necidir  bilemiyorum ama öyle az ukala tipi var, yine de arada gülümsetiyor tabi.

üç bölüm bittikten sonraki izlenimim şudur: tavsiye edilmez, çok can sıkılıyorsa belki izlenir. vakit kaybı bile denebilir. çok enteresan bir şey yok. ilginç olan bilgilerin de tam açıklaması yok. konular çok bölük börçük. daldan dala kafa bir milyon oluyor. sunucunun da a... bu arada.

--- spoiler ---

.at boku ile bitirdiler bölümü, at bokundaki bir mantar sporlarını çok uzağa fırlatıyormuş. kıyaslama yaptırmadıkları için bilemiyorum ama gezegendeki en hızlısı dedi, pek itimat edemedim, gerçekten öyle mi bilemiyorum. 2 metre öteye spor atmak için o kadar hızlı olma mevzusunu da açıkladılar ama o da çok ikna edici gelmedi.

.sineğin 100 kat hızlı görmesi meselesi ilginç idi bunda bile nasıl olduğunu pek açıklamadılar ama neden kolaylıkla yakalayamadığımızı falan öğrenmiş olduk. hızla hareket ederken neden göremediğimizi de anlattılar ama işte lafla hep, neyse.

.yunus meselesi en güzel çekimlerin olduğu kısımdı sanırım, sudaki insan derisidir, yunusun duruşudur falan iyidi baya. tabi çok ilginç bir bilgi yoktu ama yine de güzel görüntüler.

.patlama ve şok dalgası meselesi herhalde en iyi çektiğimiz yer bunu bin kere gösterelim demişler, fena değildi ama o kadar da abartacak bir şey yoktu yani. ısınan hava şok dalgası yapıyor falan işte tamam anladık. tamam güzel görüntü ama bokunu çıkardılar.

.arı meselesidir, su üstünde duran böcük meselesidir, bir sürü incik cincık meselede açıklama yapmadılar doğru düzgün ya da ben anlamadım. arı kanadını saniyede 200 sefer çırpınıyor imiş, göğüsleri ondan kaslıymış falan anladığım bu. çok bilimsel hakkaten.

--- spoiler ---