6 Eylül 2012

curiosity s01e03:

Why Is Sex Fun?

--- spoiler ---

.sunucu hanım kızımız secretary filminden tanıdığımız hanım kızımız ama sunumlarının sonlarındaki sinsi gülüşü pek bir sinir bozucu idi. konu seks diye almışlar ama o gülüş hiç olmamış bence. 

.ilk soruyor kadın orgazmı neye yarar diye, erkek orgazmı sperm ve çocuk demektir ama kadın orgazm olmasa da çocuk olur, ne işe yarar bu meret dercesine gülüyor falan. sonra bölüm sonu cevabı, fiziksel faydası spermleri yumurtaya taşımak için yardımcı rolü varmış, doğru erkeği seçmek için belirleyici oluyormuş ve aradaki bağı kuvvetlendiriyor imiş. orgazm hafızası diye bir şey sonraki orgazmları ve eş ile muhabbeti artırıyor imiş.

.sonuç bu kadar yani ama döndürüp de döndürdüler, aşk dedektörü diye bir şey gösterdiler ki en ilginci oydu. kandırıklı bir test yapıyorlar ve beyin dalgalarında aşık olunan kişinin ismine fark etmeden tepki verdiğini ölçüyorlar. bu testi yaygınlaştırmak lazım a..., böyle yalanlardan falan da kurtuluruz hem.

.çok fazla abartı görüntüler yok ama tabi aile ile izlemeye uygun değil. bir de avrupalı bir bilim adamı tam bir pezevenk tipinde. yaptığı deney de cinsel ilişki anını ultrason ile izleme falan. kadın erkek birlikte oluyor bunlar hemen yanda ultrasonda takılıyorlar, sanki ayrı bir oda falan olamaz. adam pezevenk, kadın da hayat kadını gibi hehe, ama her ikisi de bilim insanı tabi yapacak bir şey yok. ben pek ikna olmadım. yaptıkları testten de bir şey çıkmadı zaten. sırf keyif almak için yapmış gibiler.

--- spoiler ---