28 Ağustos 2012

true blood s05e12:

Save Yourself

--- spoiler ---

.finale gelene kadar baya kötüydü ama bill'i kurtaramamaları ve bir nevi lilith olması acayip oldu. iyi karakteri kötü yaptılar, baştan beri inanmadıydım bu mevzulara. bir şekilde bizim bill döner dediydim ama beklentiyi karşılamamaları hoş oldu.

.amma velakin, rasıl emmiyi nasıl o kadar kolay harcadılar ona çok bozuldum. tamam kafayı sıyırdıydı, tamam kontrol edilemez yenilemez idi falan filan. iki sezon bunları gördük ama çat eric soktu kazığı. 

.eric'in bu kadar planı yapmış olduğuna inanmak güç, çok güçlü hale getirdiler, periler ile kafası karışık iken ve periler onu oyalar iken kazığı sokturdular. tamam bir şekilde öldürecekler idi ama koskoca bir sezonu bu elemanı öldürmeye uğraştıklarını düşünürsek daha çetrefil ölümü hak ediyordu ne bileyim mesela güneşe çıkmayı deneyip ölse daha süper olurdu.

.hatta bin yıllık godric güneşte melek gibi ölmüştü, bu eleman üç bin yıllık idi. iyi vampir melek gibi kötü vampir de kan torbası patlaması gibi mi ölüyor yani, nedir bu konuda yaptıkları çifte standart arkadaşım. bu arada godric üzerine yemin eder misin? iyi adamdı.

.bill'i falan kurtarıp sezonu öyle bitirselerdi baya bir gözden düşecekti bu seri ama biraz daha şans, biraz daha uğraşmışlar gibi düşündürdüler artık. her türlü izlerim de ne bileyim  ilk sezonları gibi değil, hele godric'i hala arıyor ve özlüyoruz o derece yani.

.sezonu yarım bitirmek bu şekil, iyice abarttılar. tam olayların ortasında bitti ama bir anlamda yeni bir tanrı, yeni bir savaş başlamış gibi oldu. tabi bu kadar güçlü bir şey getiriyor olmaları yüzünden yine saçma sapan ayarlamalar yapmaları gerekecek ama olsun yine de idare eder diyoruz.

.ha bu arada milyon tane hata vardı tabi, şekil değiştirenlerin kokusudur, peri kokusudur. bu kadar eleman nasıl kokularını alamaz. kandaki gümüş kokusunu hırsa ve narsizme bağladı ama o da çok saçmaydı. her neyse görmezden geliyoruz tabi bunları.

--- spoiler ---