30 Ağustos 2012

frozen planet e05:

winter

--- spoiler ---

.diğer bölümlerden daha iyidi bu bölüm, kurt bizon savaşları ve son anlatımı harikaydı, inanılmazdı. zaten av görüntüsü dişi kurdun bizon tarafından yerden yere vurulması falan inanılmaz görüntüydü ama bir de onun kamera arkası gibi bir şeyi yaptılar son kısımda, kameramanın laflar da iyidi baya.

.o kadar darbeden kurdun sağ çıkması inanılmaz. sonra geçtiler yattılar, yara almadığına yaşadığına eminler mi bilemiyorum çünkü biraz bu kısmı üstün körü gibiydi. kuzey kutbu kışı diye çektikleri bölümde aynı zamanda ilk bölümlerde kullandıkları kurt-bizon av sahnesi (şu çarpışmalı olan) de vardı. tam çerçeveyi hatırlamıyorum ama biraz kandırmaca gibi geldi.

.tabi zor koşullar bu kadar da üstlerine gitmemek lazım, süper görüntüler vardı. buzun altı, fokların dişileri etkilemek için güzel hava delikleri bulmaları falan ilginç. bir de acayip sesler çıkartıyorlar o kısımda baya ilginç idi.

.göç etmeyen kuşların su havuzunda donmaları da garip, bir kısmı dondu öldü ama yine de acayip tabi, benzer şekilde göç etmeyen penguenlerin halleri de bilindik şekliyle tabi, elemanlar çok çılgınlar. yavru peşindeki muhabbetlerini daha önce görmesem çok acayip gelirdi.

.güzel görüntülerden biri de kış uykusundaki dişi ayıyı çektikleri kısım idi, yavrular uyku sırasında doğuyor, sonra uyku mahmuru emziriyor onları falan, öyle uyuyarak takılıyor ayıcık, görüntüler güzel. durum acayip. kış zor, kış gelmiş.

--- spoiler ---