3 Temmuz 2012

the universe s01e04:

Jupiter: The Giant Planet

--- spoiler ---

.mahallenin kabadayısı jupiteri ele aldılar. şimdi mesela frizbi diyecekler, çat frizbici kızı gösteriyorlar. biraz gerzek yerine koymak gibi geldi bu insanları. jupiterin yer çekimi ile gelen astroidleri savuruyormuş falan bunu anlatmak için kullandıkları metoda sinir oldum sabah sabah.

.neyse yapıyorlardı ama bu bölüm resmen her şeyde yaptılar yine mitolojik saçma sapan işleri falan saymaz isek başta genel bilgileri sıra sıra vermeye başladılar. 

.güneş oluşturamamış güneş de diyorlar jüpitere, maddeleri varmış ama çekirdeği nükleer füzyon oluşturacak kadar güçlü olmadığı için böyle kalmış kocaman gezegen. bin tane dünya sığarmuş içine jupiterin. 

.anlamadığım o kadar kaya maya giriyor neden içinde kaya gibi bir yer olmasın ki nereye gidiyor o kadar ya, o kadar basınç ne hale getiriyor falan diye sorarlar adama. bu arada jupiter gaz devidir, böyle yüzeyine inmeye çalışırsanız kara bulamazsınız hahahayt diyen karının da, yapmacıklığının da neyse buna da sinir olmayalım şimdi yok yere.

.manyatosferimidir nedir çok büyükmüş ona taktılar, bir cisim olsa ki değil anasını satayım, güneşten daha büyük olurmuş. oldu tamam, dağılabiliriz artık.

--- spoiler ---