4 Temmuz 2012

the universe s01e08:

saturn

--- spoiler ---

.satürn meselesine geldik, ilk çok fazla enteresan bir şeyi yok idi. halkalar falan filan öyle yarısı gitti ama kutuplarındaki altıgen olay baya ilginç idi. nasıl oluştuğunu bilmiyorlar ama garip tabi, bal arısından nereye falan gibi.

.ardından uydularına geçildi. titan ve enseladus'ı irdelediler. ilginç ikisi de. titanda metan nehirleri, metan yağmurları falan var. öyle de bir garip dünya. metan bazlı canlılar olabilir belki hehe. gazlı canlı, neyse.

.enseladus gayzerleri falan var imiş. saturn etkisiyle ısınıp su püskürtüyor imiş. hatta püskürttüğü bu su falan saturnün halkasına ekleniyormuş falan. maddesine bakıldığında yaşam için gerekli elementleri olduğu ve yaşamın olabileceği hakkında pek olumlu konuştular. bir iki mikrop çıksa ne iyi olacak hehe, bana ne faydası var demeyin.

.garip olan başka bir şey nedense bu gaz devlerine bir de buzdan uydu olması meselesi. jüpiterde de var idi bunda da var. bakalım başkasında var mı ya da bulmuşlar mı bilemedim. ha bu arada satürn merkezinde kayalık falan varmış.

--- spoiler ---