29 Temmuz 2012

steins;gate e12:

Seishi Genkai no Doguma

tam yerinde ara vermişim bu animeye, diğer bilgisayarda kaldığı için öyle kalmıştı biraz da sıkılmıştım ama olaylar gelişmeye başlamış tam burdan. zaman meselesi üzerine takılan gençler gibi bir anime işte, az komikli falan ama gelişen olaylar komikliği baya azaltacak gibi. bakalım şimdilik ortalama bir anime gibiydi, sonunda fikrim değişirse buraya eklerim.

fikrim büyük ölçüde değişti, sonu güzeldir denemez. fazla basite indirgediler. o kadar uğraş, didin sonra saçma sapan bir şekilde toparlayı verdiler. daha iyi olabilirdi.

--- spoiler ---

.öncesi mevzuları çok hatırlamıyorum ama geçmişe çok küçük boyutta smsler gönderebiliyorlar idi bunlar. bir de gerçek bir hikayeden alınmış falan orası ilginç idi.

.olayların gelişmeye başladığı yer ise artık geçmişe bilinci de aktarabilecek olmaları ama şu var geçmişe bilinç aktarınca sanki aktarılan an devam etmiyormuş gibi tümden aktrılıyormuş gibi davranıyorlar bu yüzden garip ama güzel.

.olayların koptuğu yer ve öyle devam edecekmiş gibi olan ise masum kızımızın başına haller gelmesi, ölmesi, ve bölüm başlangıcındaki 70 milyon yıl öncesi meselesi.

--- spoiler ---