22 Temmuz 2012

sherlock s01e00-01:

A Study in Pink

pilot bölümde böyle görmediydik hiç bir yaşımıza daha girdik. aynı lafları farklı kurgu ile bazen de farklı insanlar ve farklı mekanlar ile tekrardan çekmişler. yarım saat falan daha fazla. bazı yerler de farklı. hepsini izlemedim sardırarak izledim ama böyle işte. uzun versiyon daha iyi tabi. 

seri güzele benziyor, tipler hoş görünüyor. kamera görüntüleri tabi dizi görünümünde fazla bir beklenti içersine girmek yanlış olur bir sherlock filmi görüntüleri ile kıyaslanmaz ama kurgular idare eder, özel gözlem güçlü bu detektifimizin günümüz versiyonu gibi. izlenir yani, hele can sıkıntısı varsa kesin izlenir.

--- spoiler ---

.bir kaç ufak tefek saçma şey gözüme çarptıydı ama unuttum şimdi, çok da önem arz etmiyor tabi. toplamda güzel kotarıyorlar işleri. ingiliz amcalar falan işte. tabi sherlock'un tipi de iyi bulmuşlar.

.iki hap veren ve konuşarak ikna edeceğini söyleyen, elinde çakmaklı tabanca ile takılan seçilmeyen hapı da alıp hayatını ortaya koyan bir seri katil. çok iyi denemez ama taksici meselesi iyi idi.

.yani görünmez olacak falan, hepsini güzel birleştirdiler ama konuşturaran intihar ettirme muhabbetini açıklamadılar. sonra da bir gizem ile eleman vuruldu ve bölüm bitti. adam yolları ezberlemiş bu arada hehe. neyse şimdilik baya akıcı bir de film kadar uzun olsalar da az bölüm var.

--- spoiler ---