30 Temmuz 2012

how the universe works s01e07:

Solar Systems

--- spoiler ---

.ama yeter arkadaş bu ne a..., tekrar da tekrar başım ağrıdı yahu. animasyonları için de izlenmez. iki tane yeni bilgi veriyorlar gerisi tekrar da tekrar. hem sezon için tekrar hem animasyonlar hep aynı tekrar da tekrar. olmamış yok başım döndü artık. neyse bir bölümü kaldı.

.bir de söyleyeceğim unutuyorum 6 seferdir, bir çarpışma görüntüsüne devamlı aynı arka müziği basıp duruyorlar ya kafam şişti a..., böyle de salaklık olmaz. hem o müzik büyük olasılık ile the vampire diaries'in müziği. kontrol etmedim ama büyük olasılıkla öyle.

.her neyse tek öğrendiğimiz jupiter gibi bir gezegenin güneşe çarpmış olduğu bunu gözlemlemişler başka yerlerde, güneşde de lityum bulunmuş böyle bir sonuca varmışlar falan. eh yani bunun için oturup o kadar izlemek de kasıyor.

.altın kuşakta olan gezegen bulunduğundan yeni bahsettiler, geçen bölüm bahsetmemişler idi. 2005 yılında bulunmuş dünyanın iki katı büyüklüğünde sıvı suyu muhafaza edecek uzaklıkta bir gezegen falan. bunu iki dakika söyleyip geçiyorlar. bin kere tekrar ettikleri yok kızıl dev yok bilmem ne, aynı animasyonlar aynı laflar. yetti gari. 

--- spoiler ---