15 Haziran 2012

sgu stargate universe s02e18:

Epilogue

--- spoiler ---

.mevzu daha önceden atlantis de sim city oyununa benzer bir şekilde işlendiydi. öncesi de vardır belki. bu sefer sim city'i oyun gibi değil de gerçek gibi devam ettirdiler. bu 2bin yıl geriye gidip medeniyet kurma meselesinde arşiv kayıtlarına falan ulaştılar. karadelik gelmiş gezegenlerini parçalamış falan bunlar yine de gemiyle kaçmışlar, gezegen boş ama kayıtlar var.

.herkes kendi sonunu görüyor, öyle de garip bir hikaye. bizim ilay adam olmuş. herşeyin kurucusu falan olmuş. tabi düşününce ne kadar bilgi birikimi de olsa herşeyi nasıl bilebiliyorlar da o kadar boşluğu nasıl tamamlıyorlar da tekrardan bir uzay gemisi falan yapabiliyorlar orası düşünülmeli a...

.en önemlisi kadroda sadece ilk yardım bilgisi olan herhalde pratisyen doktora mı denk geliyor. doktor bile mi değil bilemediğimzi bir tj olgusu var. bu hatundan nasıl tıbbı tekrar ayağa kaldırmışlar da mevcut insanlık tarihinde çare bulunamayan bir hastalığa çare bulmuşlar orası pek bi saçma olmuş. bir de bu saçmalık için kalan bir kaç bölümü de harcarlar tam olur şimdi.

.bundan gayrisi, görüntüleri falan baya iyi idi, yazık para harcanmış gibi duruyor. geri dönüşü olamamış demekki o kadar. tabi hep diyorum stargate havası yok, karışık bir dizi olmuş. her türlü izlenir tabi.

--- spoiler ---