4 Haziran 2012

sgu stargate universe s02e07:

The Greater Good

--- spoiler ---

.derin mevzulara geldik sonunda. tekrar bi bakmak lazım yani yüzünden anladığımı şimdi yazıyım ama ilerleyen bölümlerde hem değişebilir hem de daha iyi anlarız herhalde. kozmik mikrodalga arkaplan ışıması diye bir şey var büyük patlamadan yayılan radyasyon meselesi gibi bir şey.

.ha işte burdan ya da öncesinde ortaya çıkan düzenli bir şey algılamış bizim eskiler, bir kod, bir bilinç gibi bir şey olarak ifade ettiler bunu ve bunu çözmek için destiny adlı uzay aracını yollamışlar. amaç büyük yani anlayacağın. nasıl bunu toparlarlar bilemem ama şu haliyle baya iyi oldu.

.evren nasıl oluştu onun üzerine yapılmış bir belgesel gibi, arada allaha bağlayan bölümler ile düşününce alttan mesaj veriyor gibiler ama raş emmi yemez öyle şeyleri herhalde.

.ha bölüme gelecek olursan bu açıklamalar haricinde fena değildi tabi, bir gemi ile karşılaştılar ne idiğü belirsiz. raş ile yang gemiye takla atarak bindi geri geldi falan, arada da bunlar ortaya çıktı. ha ilay mala vurdu bu arada milli oldu. tebrik ederiz kendisini. tabi hatunu son sahnede bizim eski toprak bükücü ile birlikte gösterip sahneyi karartmaları da hoş olmadı. allah korusun.

--- spoiler ---